Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta15majRolada
jabłkowa bez pieczeniaLoading...30-45 minŁatwe0 KomentarzyRoladę proponuję podać z dużą ilością
lodów waniliowych.
Składniki1kg
jabłek ( użyłam szarej renety )2
galaretki cytrynowe1 szklanka
cukru2 łyżeczki
żelatynyMasa śmietanowa0,5 litra
śmietany 30%4 łyżeczki
żelatynycukier puder do smakupół łyżeczki
wanilii1/2 szklanki wrzącej
wody do rozpuszczenia
żelatynyKilka podłużnych
biszkoptówSposób przygotowania
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, opłukać, usmażyć, do gorących wsypać
galaretki,
cukier i
żelatynę, dokładnie wymieszać odstawić.
Jabłka można dosłodzić. Na lnianej ściereczce rozłożyć folię spożywczą, rozłożyć tężejące
jabłka, uformować prostokąt.
Śmietanę ubić, dodać
cukier puder do smaku i
wanilię.
Żelatynę rozpuścić, wystudzić dodać do ubitej
śmietany cały czas miksując, ubitą
śmietanę rozłożyć na
jabłka.
Biszkopty ułożyć na krótszym końcu prostokąta, łapiąc za folię ostrożnie zwijać roladę. Gotową roladę włożyć do lodówki najlepiej na noc. Podawać z
lodami waniliowymi.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab