Wykonanie
Makaron soba: To japoński
makaron sporządzony z
mąki gryczanej. Ma charakterystyczny smak gryki, zachowuje jej właściwości i jest lekkostrawny. Warto wprowadzić go do naszego menu, bo jest pyszny i zdrowy!!!Składniki:
filet z kurczaka 40 dkg2 średnie
cukiniecebula2 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwyłyżeczka utartego
imbirugarść pestek
słonecznikamakaron sobanatka pietruszkipieprz,
sól,
paprykaNa rozgrzaną patelnie wlewamy
olej i wrzucamy
cebulę, posiekaną na duże kawałki i dusimy około 3 minut. Następnie dokładamy
kurczaka, pokrojonego na kawałki, dorzucamy
imbir i posiekany
czosnek. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy
cukinię pokrojoną w plasterki, następnie
ziarna słonecznika i dolewamy odrobinę
wody, aby potrawa się poddusiła około 15 min. Na koniec dodajemy
przyprawy, mieszamy i wsypujemy pokrojoną
pietruszkę.
Makaron gotujemy, wykładamy na talerze wraz z
kurczakiem.SmacznegoZapraszam na inne smakowite dania: