Wykonanie
Składniki :1
jajkoszpinak rozmrożony – 2 duże łyżki
czosnek – pół ząbka
sólpieprzsok z cytrynymasło – 1 łyżeczkatarty
parmezanPrzgotowanie :
Szpinak smażymy na
maśle na małej mocy kuchenki. dodajemy kilka kropel
soku z cytryny,
sól,
pieprz, rozgnieciony w prasce
czosnek, mieszamy i dusimy przykrywając pokrywą ok 5 minut. W tym czasie rozbijamy
jajko do oddzielnej szklanki, następnie przelewamy go do głębkokiej łyżki wazowej i zanurzamy we wrzątku na ok. 4-5 minut (jeśli ma być płynne w środku) lub 7 minut (jeśli ma być na twardo). Na talerzyk wykładamy
szpinak, układamy na nim
jajko (jeśli jest na miękko można go rozciąć) posypujemy startym
szpinakiem,
solą i
pieprzem.
Powiązane wpisy:Idealne
jajko na miękkoNawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa
Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności