ßßß Cookit - przepis na Skrzydełka pikantno miodowe

Skrzydełka pikantno miodowe

nazwa

Wykonanie

1 kg skrzydełek z kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
kilka kropel tabasco
łyżeczka papryki ostrej
3 łyżki miodu
łyżeczka imbiru
sól
pół szklanki oleju
Sos sojowy wymieszać z tabasco, papryką ostrą, miodem, imbirem, solą i olejem.
W przygotowanej marynacie umieścić skrzydełka.
Zostawić na godzinę w lodówce.
Smażyć na patelni, podlewając olejem, aby miód się nie przypalił.
Można też upiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30 minut.
W przepisie wykorzystałam sos sojowy Kikkoman, tradycyjny sos o charakterystycznym smaku, delikatniejszy smak niż innych firm. Przetestowałam też pikantny, czerwony klasyk - sos tabasco, oryginalnego producenta z USA. Produkty są dobrej jakości.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/12/skrzydeka-pikantno-miodowe.html