Wykonanie
            Nóżki nie będzie,ale skrzydełko tak, jak najbardziej i to nawet 70 dkg :) I w dodatku w 
sosie sojowym z 
imbirem.Tak przygotowane skrzydełka smakują znakomicie z 
dynią marynowaną.

70 dkg skrzydełek z 
kurczakaolej do smażenia skrzydełeksos:6 łyżek 
sosu sojowego2 łyżki 
miodu2 łyżki białego 
wytrawnego wina (można pominąć)duży ząbek 
czosnku1/2 łyżeczki 
imbiru5 łyżek 
wodySkrzydełka myję i odcinam najmniejszą,końcową część(jest niepotrzebna więc wyrzucam). Na patelni rozgrzewam 
olej i smażę na nim skrzydełka na złoto. W miseczce mieszam wszystkie składniki sosu(zazwyczaj podwajam porcję,bo podczas smażenia trochę odparowuje więc w efekcie jest go mało,szczególnie,jeśli dodatkiem do dania będzie 
ryż), wlewam do przysmażonych skrzydełek i całość duszę 30 min. Po 15 minutach odwracam skrzydełka,żeby przeszły 
smakami z obu stron.Skrzydełka podczas smażenia w sosie nabierają ciemnego koloru,tak jak na zdjęciu.Latem można zamarynować skrzydełka w sosie i piec na grillu-te dopiero mają smaczek:) Smacznego!!!