ßßß Cookit - przepis na Racuchy bez drożdży

Racuchy bez drożdży

nazwa

Wykonanie

Złociste, z chrupiącą skórką i mięciutkim wnętrzem. Błyskawiczne, do przygotowania kilkukrotnie szybciej, niż klasyczne racuchy jak babcine, bez jajek . Przepis na podstawie bloga Co na obiad . Fajnie komponują się z cukrem pudrem i konfiturą malinową.
szklanka mąki
szklanka wody lub mleka
łyżka budyniu
szczypta proszku do pieczenia
opcjonalnie: łyżeczka cukru z wanilią
olej do smażenia
cukier puder do posypania, dżem
Na patelni rozgrzać olej. W miseczce wymieszać suche składniki, dodać mleko lub wodę, wymieszać. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wylewać porcje ciasta (10 wielkości łyżki stołowej), smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniu papierowym. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/07/wakacyjne-plauszki-w-5-minut.html