Wykonanie
Najczęściej tą pyszną
sałatkę przygotowuję z
fasolki szparagowej-konserwowej,bo jest dostępna cały rok.Jeżeli chcemy ją zrobić ze świeżej,gotujemy ją nieco twardszą al-dente,aby została jędrna.Przepis bardzo stary,przeczytałam go kiedyś na słoiku z
majonezem i tak zostało że robię ją co jakiś czas.Zimą smakuje najlepiej :) polecam.
SKŁADNIKI :1 litrowy słoik
fasolki szparagowej,jak nie mamy to dwa małe lub 1 kg świeżej
fasolki1
jabłko czerwone,bez gniazd nasiennych,pokrojone z skórką w kostkę1
czerwona cebula obrana,drobno pokrojona4 cienkie
parówki,obrane i pokrojone w talarki1 łyżka pokrojonego
koperku2 łyżki
majonezucukier,
sól,
pieprz do smaku1 łyżeczka
soku z cytrynyPRZYGOTOWANIE :
Fasolkę odcedzamy,przekładamy do miski,dodajemy pokrojoną
cebulę,
jabłko,
parówki i
koperek.Przyprawiamy do smaku,dodajemy
majonez i dokładnie mieszamy.
Sałatkę przechowujemy w lodówce.Często podaję ją na przyjęcia i zawsze wszystkim smakuje.Polecam :)