Wykonanie
Jeśli chodzi o surówki, w moim domu jest dość monotonnie. Surówka z
marchewki, mizeria albo
buraczki. To możecie spotkać najczęściej, głównie ze względu na moje dziecko, które nie tknie
sałaty,
kapusty, ani nic zielonego. Ostatnio jednak stwierdziłam, że muszę trochę pokombinować z surówkami żeby w kółko nie jeść tych samych.I tak mam dla Was orzeźwiającą surówkę z
białej kapusty i
jabłka. Jest prosta i pyszna:)
1/2 małej
białej kapusty1
jabłko1 łyżeczka
soku z cytrynysól (1/3 łyżeczki),
pieprzszczypta
cukru1 łyżka
majonezuKapustę myjemy, drobno szatkujemy.
Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce z dużymi oczkami (jarzynowej). Dodajemy do
kapusty. Wlewamy
sok z cytryny, dodajemy
sól,
pieprz, szczyptę
cukru i
majonez. Dokładnie mieszamy. Smacznego :)