Wykonanie
Powoli zbliża się Wiglija. Czas pomyśleć o wigilijnych potrawach :) W tym roku zaprezentuje Wam przepisy na tradycyjne dania, ale w zmienionej formie. Dziś pomysł na krokiety. Te tradycyjne możecie zobaczyć TUTAJ, a TUTAJ macie przepis na farsz. Poniżej pomysł na ciasto naleśnikowe bez glutenu i
nabiału. Jeżeli jesteście zainteresowani nasionami chia to odsyłam na stronę: http://supple.pl/s/nasiona- chiaprzepis na 8 naleśników

200g
mąki ryżowej2
jajka0,5l
wody gazowanej2 łyżki nasion chiaszczypta
soli i
pieprzuDo miski miksera przesypujemy
mąkę, dodajemy
sól,
pieprz,
jajka, nasiona chia i
wodę gazowaną. Miksujemy. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek.Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.

