Piernikowe babeczki z pestkami dyni podane z cukrem i truskawkami/przepis własny/120 g puree z ugotowanej dyni i marchwi20 g płatków jaglanych30 g mąki pszennej graham20 g mielonych migdałów kalifornijskichpół łyżeczki przyprawy do piernikamleko do konsystencjiłyżka olejukokosowegojajko2 łyżki stewi w pudrzeszczypta soli1/2 łyżeczki kamienia winnego (można zastąpić proszkiem do pieczenia)+oliwa z oliwek w sprayu do natłuszczenia foremekpestki dyni do dekoracjiowoce do podaniaPuree zmiksować w blenderze na gładką masę z olejemkokosowym, jajkiem i solą.Dodać składniki suche i ponownie zmiksować.Jeśli ciasto będzie zbyt gęste (co zależy od dyni użytej do przygotowania puree), dodać mleka.Ciasto powinno być gęste, ale łatwo spływać z łyżki.Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Foremki natłuścić oliwą w sprayu i wypełnić ciastem.Piec około 20-30 minut do zarumienienia.Podawać z pestkami dyni i dowolnymi owocami.Smacznego!