Wykonanie
Moja dzisiejsza improwizacja, aż sama jestem zdziwiona, że tak smacznie wyszło! Nie spodziewałam się, że te smaki się tak dobrze połączą i dopełniąSkładniki na kotlety:500g zmielonego
mięsa z indyka2
jajka3 łyżki
płatków owsianych1 posiekana
cebula1/2 startej
cukiniisól,
pieprz, suszona i świeża
pietruszka, suszony
koperek, suszony
czosnekew. 2 łyżki
oleju lnianegoSkładniki na sos:1 duża puszka
fasolki szparagowej wraz z zalewą3 łyżki
śmietany 18%2 łyżki
koncenctratu pomidorowegołyżka swieżej
pietruszkisok z połówki
limonki (ew.
cytryny)
sól,
pieprzDo posypania kotletów drobno posiekane
suszone śliwki, idealnie pasować będzie do tego również zielony
ogórek pocięty w paski. Luby mój się zachwycałWszystkie składniki mieszamy i formujemy w kotlety, smażymy na patelni z obu stron każdy. W tym czasie
fasolkę wraz z z zalewą,
pietruszką,
przyprawami,
sokiem z limonki,
śmietaną i koncentratem blenderujemy na gładką masę i dodajemy na patelnię. Gotujemy wszystko razem by sos przeszedł nieco smakiem
mięsa i voilaSmacznego!