Ha! Kolejny przepis na szybko, na już, na "mam 15 minut i prawie pustą lodówkę"!Makaron z sosem serowym. Nie wierzę, że w Waszych lodówkach nie ma sera. U nas jet on zawsze, ale bez tego PanMąż chyba w ogóle przestał by jadać śniadania ;)Składniki:ulubiony makaron - tyle ile na 2 porcje2 łyżki masła1 średnia cebula150 ml bulionu warzywnego100 g sera - np. gouda lub edamski starte na tarce lub pokrojone w drobną kostkę100 g sera - np. gruyere, grana padano lub sera z pleśnią np. Lazur starte na tarce lub pokrojone w drobną kostkę100 ml śmietany kremówkisól, pieprz, gałka muszkatołowabazyliaMakaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę. Jak będzie zrumieniona - zalewamy ją bulionem warzywnym i dodajemy śmietanę. Chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu po czym dodajemy sery cały czas mieszając. Sos doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i bazylią.Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany makaron.Smacznego :)