ßßß
Dziś gęsta i pożywna zupa fasolowa we włoskim stylu. Czas jej przygotowania znacznie skrócimy, jeśli użyjemy fasoli z puszki; polecam też dodać do niej inne ulubione warzywa. Gotową koniecznie posypmy parmezanem. Smacznego:)ok. 2 litrów domowego bulionu drobiowego,2 puszki fasoli (może być mniej),2 marchewki,ćwierć selera,2 małe pietruszki,duża cebula,2-3 ząbki czosnku,2-3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego,ugotowany drobny makaron,przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, bazylia, tymianek, oreganokilka łyżek natki pietruszki i startego parmezanu do posypania gotowej zupyWłoszczyznę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać. Warzywa przesmażyć na małej ilości tłuszczu (czosnek wrzucić na końcu), zalać całość bulionem, doprawić. Gotować do miękkości warzyw - pod koniec gotowania wrzucić fasolę (jej ilość zależy od tego, jak gęstą lubimy zupę) i koncentrat. Pogotować jeszcze 5 minut. Do miseczek nałożyć porcję makaronu, zalać zupą. Gotowe danie posypać natką pietruszki i parmezanem.