Wykonanie
Zupa koperkowa inaczej.Moją
koperkową podkręcają kluseczki:) To one są smaczną ciekawostką tej zupy. Szybka i pyszna. Polecam!
Składniki:1 , 5 litra rosołu (można przygotować dzień wcześniej)Łyżka tłuszczu
Cebula2 łyżki
kaszy manny3 łyżki
mąki2 pęczki
koperkuNatka PietruchyPół szklanki
śmietanyJajo,
sól,
pieprzCebulkę drobno kroimy i przesmażamy ( na złoto). Łączymy
kaszę mannę,
mąkę,
jajo,
cebulę,
przyprawy i
natkę (jeżeli chcemy kluski b. miękkie dajemy mniej
mąki, twardsze-więcej). Z ciasta formujemy kluseczki i kładziemy na wrzący rosół. Gotujemy mieszając.Do wrzącej zupy wsypujemy drobno posiekany
koper i chwilę gotujemy. Łyżkę
mąki mieszamy ze
śmietaną i wlewamy do zupy jeszcze ją gotując.Smacznego;)