Wykonanie
Fantastyczna, smaczna i szybka
sałatka. Miały być tradycyjnie grzanki, ale akurat nie miałam w domu
pieczywa, więc wpadłam na pomysł dodania chrupiącej macy. Wyszło rewelacyjnie! Maca nie nasiąka tak szybko dressingiem, pozostaje chrupiąca i stanowi doskonałe uzupełnienie dla pozostałych składników.
Składniki (2 porcje)Mała główka
sałaty rzymskiej100g
wędzonego łososia100g
sera feta200g
pomidorków koktajlowych2
płatki macy
OliwaCytrynaSól,
pieprzPrzygotowanie
Sałatę porwij na kawałki,
pomidorki przekrój na połówki.
Łososia pokrój na niewielkie kawałki, rozdrobnij
fetę.Przygotuj dressing z łyżeczki
soku z cytryny i 3 łyżeczek
oliwy,
skrop sałatkę, dopraw
solą i
pieprzem.Macę połam na kawałki, dodaj do sałatki, wymieszaj.Smacznego!Zobacz także:Zimowa
sałatka z
łososiemSałatka nicejska