Wykonanie
Błyskawiczny, zdrowy obiad. Pomysł prosty, ale smakuje naprawdę fantastycznie. Doskonale sprawdzi się z gotowanym
ryżem lub domowymi frytkami.
Składniki (2 porcje)400g fileta z
łososia3 różnokolorowe
paprykiTymianek (ja użyłam suszonego, ale oczywiście świeży byłby lepszy)
Sól,
pieprzCytrynaOliwaPrzygotowanieNastaw piekarnik na 200 stopni.
Łososia umyj, osusz na papierowym ręczniku i za pomocą
ostrego noża delikatnie zdejmij skórę (jeśli jest).
Skrop rybę sokiem wyciśniętym z
cytryny i
oliwą, posyp
tymiankiem,
solą i
pieprzem. Odstaw.
Papryki umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne, pokrój na ćwiartki.Rozłóż
papryki na blaszce,
skrop oliwą, ułóż
między nimi filety z
łososia.Piecz 20 minut.Gotowe!Zobacz także:
Łosoś z
imbirem i
curryŁosoś w pomidorachKotleciki z
łososia