Wykonanie
Wspaniałe, szybkie, zdrowe danie o zaskakującym smaku.

Składniki (2 porcje)2 ząbki
czosnkuPapryczka chilli (świeża lub konserwowa)Pęczek
bazyliiŁyżeczka
kminu rzymskiego1/2 łyżeczki
cynamonu2
filety z dorsza lub innej
białej ryby200g
krewetek (mogą być mrożone)Puszka krojonych
pomidorówGarść
fasolki szparagowejGarść
zielonego groszku (może być mrożony)
CytrynaOliwaSól,
pieprzPrzygotowaniePokrój
papryczkę chilli na plasterki, posiekaj
bazylię.Rzgrzej odrobinę
oliwy w garnku o grubym dnie, dodaj wyciśnięty przez praskę
czosnek, posiekaną papryczkę,
bazylię,
kmin i
cynamon.Wymieszaj wszystko, na wierzchu ułóż filety, posyp
krewetkami.Dodaj
pomidory z puszki i
warzywa strączkowe, wyciśnij
sok z cytryny, przykryj garnek. Dopraw
solą i
pieprzem.Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 8 minut.Aby danie miało konsekwentnie marokański charakter-podawaj z
kuskusem.Smacznego!