Wykonanie
Mam malo czasu, bo są goście z Francji , więc dzis szybki wpis. Wczoraj robiłam kolację u siebie dla grupy polsko =francuskiej, były zrazy zwijane z
ogórkiem kiszonym,
cebulą i
wędzonym boczkem,
fasolka szparagowa z bułką tartą na
masle i trzy rodzaje pierogów – ruskie,polane skwarkami z
wędzonego boczku, z
kapustą i
grzybami podsmażone na patelni i z
mięsem polane sosem
koperkowym. Wszystkim bardzo smakowało,zdjęć nie zdążyłam zrobić.
Sałatka zaległa,robilam tydzień temu, zdjęcie było w komputerze więc pokazuję.Dwa rodzaje
jabłek – papierówki i słodkie czerwone z miąższem już trochę z elametnami
galaretki ( pycha !),
brzoskwinie,
arbuz,polane słodkim
sokiem jabłkowym – po prostu sezonowa bomba witaminowa.