„Cytując” Gordona Ramsaya :) („Szef kuchni po godzinach”)Wspaniałe połączenie grillowanego bakłażana, pomidorków koktajlowych, sera feta i… mięty :)Gorąco polecam, szczególnie na gorące dni!Składniki: (4 porcje)1 bakłażan250 g pomidorków koktajlowych100 g sera feta2 łyżki posiekanej świeżej miętyoliwasól i pieprzsos balsamiczny (lub ocet balsamiczny)Wykonanie:Bakłażana pokroić na okrągłe plastry o grubości około 5 mm, każdy oprószyć solą, włożyć do sitka i odstawić na 20-30 minut. Bakłażana w tym czasie puści sok. Następnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.Plastry bakłażana smarować cienko oliwą i piec na grillu przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą miękkie i przyrumienione.Upieczone plastry bakłażana rozłożyć na talerzach, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pokruszony ser feta. Całość posypać posiekaną miętą oraz skropić oliwą i sosem balsamicznym (octem balsamicznym).Smacznego :)