Wykonanie
Pasta z
awokado to kolejny już przepis od znajomej Turczynki i po raz kolejny jestem bardzo mile zaskoczona. Raczej nie przepadałam za
awokado, ale okazało się, że odpowiednio użyte jest przepyszne.Pasta z
awokado z powodzeniem zastąpi
masło i
doda oryginalności waszym kanapkom :).Polecamy!Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki:1 dojrzałe
awokado2 łyżki
serka śmietankowego (kanapkowy, Almette lub Philadelphia)1 ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie)1 łyżeczka
soku z cytryny (do smaku i przeciw ciemnieniu
awokado)
pieprzsól1 łyżka drobno poszatkowanej
pietruszki1 łyżka drobno poszatkowanego
koperkuWykonanie:1. Zmiksuj
awokado (bez pestki i skórki), z
czosnkiem i
serkiem. Miksuj dosłownie chwilkę.2. Dodaj
pietruszkę i
koperek.3. Dopraw
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.4. Wstaw na godzinę do lodówki.5. Posmaruj grzanki/kromki pastą i udekoruj warzywami.
Smacznego :)