Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszna pieczarkowa na ...Jesienne smakołyki z pyszną ... »Przepyszne rogaliki , delikatne i puszyste w środku , a na wierzchu krucha skórka . Nic bardziej nie smakuje lepiej niż pyszny
śniadaniowy rogalik .Składniki na 12
rogali :580 g
mąki pszennej2
jajka1,5 łyżki
cukrupół łyżeczki
soli250 ml letniego
mleka70 g
masła, roztopionego10 g suchych
drożdżyDodatkowo:50 g
masła, roztopionego do posmarowania
rogaliWykonanie:Do misy najpierw wsypałam składniki sypkie czyli
mąkę ( przesianą) ,
drożdże instant ,
ksylitol oraz
sól. Wymieszałam składniki . W mikrofali podgrzałam
mleko i rozpuściłam
masło . Letnie dodałam do sypkich składników, wbiłam
jaja i włączyłam mikser . Koło 10 minut miksowałam. Ciasto wyszło gładkie i elastyczne. Zostawiłam je na 2 godziny do wyrośnięcia . Ciasto podzieliłam na dwie części , Rozwałkowałam na okrąg , wyszło 6
rogali . Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia Każdy
rogali w środku posmarowałam miękkim
masłem i zwinęłam. Zostawiłam je do wyrośnięcia na 30 minut. Po 30 minutach każdy
rogal smarowałam
masłem roztopionym . Piekłam w temperaturze 200 º C przez około 20 - 25 minut. Studziłam na kratce.
czwartek, 29 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter