Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kurczak pieczony na butelce ...
Ciastka korzenne »Mamy akurat wrzesień czas na jabłuszka . Dzisiaj powstała szarlotka z
budyniem na kruchym cieście .Składniki na ciasto kruche :
mąka typ 500 400 g
margaryna 220 g
ksylitol Kłos-Pol 200 g
żółtka 5 szt
śmietana 3 łyżki 12%
proszek do pieczenia 2 łyżeczkiDodatkowo :
jabłka 2 kg ( po obraniu i uprażeniu będzie trochę mniej )200 g
ksylitolu Kłos - Pol
żurawina suszona 1 szklanka AGNEX
budyń 2 szt
śmietankowybiałka 5 szt
ksylitol Kłos -Pol 2 łyżkiWykonanie :Do misy wbijamy
żółtka, dodajemy
mąkę ,
proszek do pieczenia.Dodajemy
Ksylitol i pokrojoną
margarynę i
śmietanę .Zagniatamy ciasto .Dzielimy je na dwie części i wkładamy do zamrażalki na 30 minut.Po 30 minutach ścieramy połowę ciasta na tarce na średnich oczkach . .Wykładamy uprażone
jabłka z
ksylitolem na ciasto oraz posypujemy
żurawiną .Ubijamy
białko z
cukrem brzozowym i
budyniem i wykładamy na
jabłka.Teraz ścieramy drugą część ciasta prosto na
białko z
budyniem .Pieczemy w 170 stopniach godzinęUprażenie
jabłek :
Jabłka obieramy ze skórki , ścieramy na tarce i przekładamy do garnka.Prażymy na małym ogniu do wyparowania soku , dodajemy
cukier brzozowy i dalej prażymy koło 30 minut trwa prażenie .
czwartek, 03 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter