Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ciastka korzenne
Ciastka migdałowe »
Ciastka przygotowałam łącznie z pieczeniem w ciągu 40 minut. Wyszły niezwykle kruche dodatek
mąki kokosowej jest wyczuwalny .Można powiedzieć , że parę składników a jaka radość w domu :) zwłaszcza dla dzieci.Składniki :
mąka pszenna 300 g
mąka kokosowa 100 g2
żółtkamargaryna 220 głyżeczka
proszku do pieczeniaksylitol 100 gWykonanie
ciastek:Do misy wkładamy
miękką margarynę , dodajemy do niej
ksylitol i miksujemy aż powstanie jednolita masa.Do masy z
margaryny i
ksylitolu dodajemy
żółtka i nadal miksujemy.Przesiewamy obydwie
mąki ( kokosowa i pszenna) oraz
proszek do pieczenia ,dodajemy do masy "
maślanej".Nadal miksujemy koło 15 minut.Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto.Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy, a
potem przecinamy nożem.Wychodzą proste fajne
ciasteczka.Pieczemy je koło 15 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu można posypać
cukrem pudrem jeśli macie ochotę .
niedziela, 26 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter