Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rogaliki z
dżemem aroniowymKomfort równa się ... »Zajrzałam do szafki , przejrzałam co mam, wybrałam produkty i tak powstały
ciastka sezamowo orzechowe .Lubię robić za każdym razem coś innego dzięki temu powstają smakołyki próby i błędy dozwolone :)Składniki:2
białka3 łyżki
miodu płynnego6 łyżek
mąki pszennej40 g
margaryny150 g
sezamu150 g
orzechów Pinipół łyżeczki
proszku do pieczeniaWykonanie:Odmierzyłam i uprażyłam na patelni
orzeszki pinii i
sezam , zostawiłam do ostygnięcia .Ubiłam
białka ze szczypta
soli na sztywno , dodałam do ubitego
białka rozpuszczoną i ostudzoną
margarynę.Dodałam przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia.Dodałam uprażony
sezam z
orzeszkami piniiWlałam płyny
miód tak na oko 3 łyżki .Całość wymieszałam , kładłam łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Piekłam 12 minut w 170 stopniach .
Ciastka po upieczeniu są klejące i lekka przylegają , dajmy im ostygnąć i lekko podważając ściągamy z papieru .
środa, 23 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter