Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Karkówka z pieca z warzywamiRogaliki z
dżemem aroniowym »Na dzisiaj proponuje pyszny chlebek z
pestkami dyni . Prosty i smaczny chlebek. Skorzystałam z przepisu ....Składniki600 g
mąki pszennej typ 650350 – 360 g
wody o temperaturze pokojowej5 g suchych
drożdży (lub 10-15 g świeżych)15 g
soli100 g pestek dynipół łyżki
mioduWykonanie:Do misy wsypujemy
mąkę przesianą , dodajemy do niej
drożdże .wsypujemy
sól i zalewamy ciepła
wodą .Dodajemy
miód i
pestki dyni.Miksujemy ( końcówka hak) na najmniejszych obrotach koło 15 minut.Wyjmujemy ciasto z miski i rękoma już wyrabiamy ciasto z 10 minut.
Oliwą skrapiamy miskę i wkładamy ciasto , wkładamy miskę z
ciastem do woreczka i zostawiamy tak na 3 godziny.Ciasto wyrośnie i wtedy wyjmujemy z miski robimy jakby prostokąt i zwijamy ciasto jak roladę dosyć ciasno .Formujemy bochenek i kładziemy go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Zostawiamy go do wyrośnięcia na 20 minut, przecinamy na skos
ostrym nożem tak trzy nacięcia starczą.Pieczemy w 230 stopniach 10 minut ,
potem skręcamy do 200 i pieczemy 15 minut ,teraz skręcamy do 180 i pieczemy 30 minut.Po upieczeniu wyjmujemy chlebek na kratkę by ostygł .
poniedziałek, 21 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter