Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Produkty EKO- logiczne ...Bułeczki z
serem »Troszkę
buraków zostało zrobionych . Powsadzałam w słoiczki takie mniejsze od
dżemu . Będą na zimę jak znalazł ,
będę miała do zupy i do ziemniaczków .Składniki :5 kg
buraków - już startych1 szklanka
ksylitolu Kłos-Pol1 szklanka
octu 10%2 łyżki
soliKrok po kroku wykonanie :Dokładnie myjemy
buraki i obcinamy końcówki .Wkładamy
buraki do garnka i zalewamy
wodą , gotujemy ( w moim przypadku 2 godziny ,
buraków z 6 kg dobrze było jak nie trochę więcej, gar był wielki aluminiowy ).Po ugotowaniu przełożyłam
buraki do zimnej
wody , nałożyłam rękawiczki gumowe i szybko je obierałam , były gorące i parzyły ale wtedy najlepiej schodzi z nich skórka.Pokroiłam
buraki jeszcze gorące w mniejsze kawałki do wielkiej michy wkładałam , cały czas w rękawiczkach.Mieliłam na średnich oczkach do michy wielkiej blaszanej .Dodałam
ksylitol jedna szklankę wsypałam (w moim wykonaniu prosto z woreczka w którym miałam
ksylitol )Dodałam
ocet też jedną szklankę.Wsypałam
soli i mieszałam do połączenia składników.Zostawiłam na dwie godziny by przeszły
buraczki.Wkładałam do słoiczków , zakręcałam i pasteryzowałam od zagotowania
wody z 8-10 minut :)Pyszne będą do zupy i do drugiego dania , przydadzą się też do
śledzie w
majonezie i ogóreczkiem kiszonym :)
niedziela, 23 sierpnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter