ßßß
Cookit - przepis na Gofry żytnie - również dla diabetyków.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gofry żytnie - również dla diabetyków.
Składniki
Mąka żytnia razowa
Mąka
Jajko
Steki
Proszek do pieczenia
Olej rzepakowy
Migdały
Sól
Owoce
Mango
Czekolada
Cukier
Kakao
Orzechy
Mleko
Musli
Żurawina
Herbata
Wykonanie
Gofry z
mąki
żytniej i owsianej podane z sosem
czekoladowym
, pestkami
granatu
i
żurawinowym
musli
; zielona
herbata
Gyokuro
GOFRY ŻYTNIO-OWSIANE Z
MANGO
/przepis własny/Składniki:Ciasto:45g
mąki żytniej razowej
25 g
mąki
owsianej1
jajko
łyżka
stewii
w kryształkach1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżeczki
oleju rzepakowego
ekstrakt z
migdałów
szczypta
soli
80 g kremu
owocowego
"Zaczarowane
mango
"Do podania:* sos
czekoladowy
bez
cukru
:łyżka kremu
kakaowo
-
orzechowego
ze
stewią
+ 4 łyżki
mleka
*
musli
orkiszowo-
żurawinowe
*
herbata
GyokuroPrzygotowanie:
Żółtko
utrzeć ze
stewią
, w drugim naczyniu
białka
ubić na sztywną pianę z odrobiną
soli
.Resztę połączyć, następnie dodać utarte
żółtko
, na końcu ubitą pianę.Powstałą masę przelać do natłuszczonych foremek i piec około 4 minut.Wyjąć, udekorować i podawać
póki
ciepłe,Smacznego!Uwaga: Do przygotowywania paluszków gofrowych używam TEJ patelni.Wszystkie produkty wyróżnione pogrubioną czcionkądostaniecie w sklepie internetowym
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/11/gofry-zytnie-rowniez-dla-diabetykow.html
Przepisy powiązane
Muffinki
Pychotkaaa
Czekoladowe pancakes
Migdałowa zebra
Łatwe ciasto marmurkowe z polewą z białej czekolady
Składniki powiązane (0)