Eklerki z kremem, tym razem malinowym. Mniaaam !Składniki na bułeczki:1 szklanka wody½ kostki masła1 ¾ szklanki mąki6 jajek1 łyżeczka proszku do pieczeniasól do smakupapier do pieczeniaSkładniki na krem malinowy:śmietanka w proszku „śnieżka”200 ml mleka20 dag malin2 łyżeczki żelatyny15 dag cukru pudru1 białkojajaWykonanie kremu malinowego:Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, a śnieżkę ubić według opisu na opakowaniu. Maliny przetrzeć , dodać białkojaja i cukier- następnie dokładnie ubić mikserem. Ubitą śmietankę wymieszać z malinową masą i rozpuszczoną wcześniej żelatyną.Wykonanie bułeczek:Zagotować w garnku wodę ze szczyptą soli i masłem. Następnie wsypać na wrzątek mąkę i mieszać energicznie (aby nie było grudek) około 10 minut na bardzo małym ogniu. Schłodzone ciasto utrzeć z jajkami, solą do smaku na puch. Układać łyżką w formie wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 210 stopni na 25 minut. Po upieczeniu bułeczki przekroić ostrym nożem na pół i napełnić kremem malinowym.