Biszkopt:3 jaja0.5 szklanki mąki0.5 szklanki cukru0.5 łyżeczki proszku do pieczenia0.5 łyżki octuszczypta solipół tabliczki gorzkiej czekoladyCzekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Gdy piana będzie gotowa dodać żółtka. Po wymieszaniu dodać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę i ocet. Mieszać drewnianą łyżka, aż uzyskamy jednolitą masę. Dodać czekoladę i dobrze wymieszać. Przelać do tortownicy i piec 35-40 minut w temperaturze 160 stopni.0.5 litra mleka2 budynie śmietankowe2 kostki masła30 dag chałwy waniliowej1 tabliczka gorzkiej czekoladyUgotować budyń i odstawić do ostudzenia.Gdy będzie już gotowy utrzeć z masłem. Podzielić na 2 części: do jednej dodać chałwę do drugiej rozpuszczoną czekoladę.Przełożyć tort i udekorować według własnego uznania.Ja swój tort udekorowałam kwiatkami z masy cukrowej. Robiłam je tak w sumie pierwszy raz.Masa cukrowa:2 szklanki cukru pudru3 łyżeczki żelatyny7 łyżek wodyŻelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, odstawić na 5 minut, następnie dodać ciepłej wody do rozpuszczenia żelatyny. Dodać ją do cukru pudru i zagnieść na gładką masę. Można dodać barwniki.