ßßß Cookit - przepis na Pyszny domowy mazurek kajmakowy

Pyszny domowy mazurek kajmakowy

nazwa

Wykonanie

Za oknami powoli budzi się wiosna, to znak powoli nadchodzą święta Wielkanocne. Powoli zaczynamy przygotowania do świąt sprzątanie, planowanie menu świątecznego, które w tym roku będzie wyjątkowe. Jesteście ciekawi co się pojawi na świątecznym stole ? Zapraszam do czytania przepisów świątecznych z nadzieją znalezienia wielu inspiracji na Was świąteczny stół. Jedną z pierwszych propozycji będzie mazurek kajmakowy z orzechami. Nie jestem w stanie wyrazić smaków mazurka, jednym słowem petarda. Mazurek jest pyszny, ciasto bardzo kruche, masa kajmakowa i orzechy tworzą cudowne połączenie. Pamiętamy ciasto kruche najlepsze jest na maśle, wiejskich jajkach.
Jak zrobić dobre ciasto kruche pyszne ciasto kruche
Składniki
220g mąki
100 masła
50 g cukru pudru trzcinowego
1 cukier waniliowy
1aromart waniliowy
masa kajmakowa
rożne orzechy
Wykonanie
Do miski wsypujemy przesianą mąkę ,dodajemy masło, cukier waniliowy, aromat żółtko, sól. Zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na noc. Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy wycinamy kształt jajka. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia Jan Niezbędny układamy na papierze i pieczemy około 10-20 minut do zarumienienia w temp 180 stopni. Po przestudzeniu ciasta wierzch smarujemy masą kajmakową robimy dekoracje z różnych orzechów.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2015/03/pyszny-domowy-mazurek-kajmakowy.html