Wykonanie
Przepis na te ciasta przywiozła ostatnio ciocia u niej zajadaja się nimi jej wnuki..nie dziwie im się po kulki
orzechowe są przepyszne...łatwe w przygotowaniu,ze składników zawsze dostępnych w kuchniDuże kawałki
orzechów schowane w kruchym cieście,a wszystko otulone pierzynką z
cukru pudru zmieszanego z cudownym
waniliowym aromacieZ podanych składników wychodzi ok 30 kulekprzepis250 g
mąki125 g
masła50 +30 g
cukru pudrucukier waniliowy125 g
orzechów włoskich posiekanych
Mąkę,miękkie
masło 50 g
cukru pudru i posiekane
orzechy połączyć,ugnieść ciastoFormować kulki.schować do lodówki ma 1 godzinęPiec w termoobiegu 180s ok 15-20 minutJeszcze ciepłe kulki obtaczać w pozostałym cukrze wymieszanym z
waniliąGotowe !!!!