Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukier puder według uznania
orzechy zmielone 120 gramów
cukier puder 120 gramów
masło 1 kostek
mąka 300 gramów
cukier waniliowy według uznaniaWykonanie:Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. Formować z ciasta krótkie wałeczki o średnicy ok. 1 cm i wyginać je w podkówki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i pic ok. 10-15 minut w 190 stopniach na złoty kolor. Gorące posypać
cukrem pudrem z
cukrem waniliowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-30pychaaaaaAutor: FloressData: 2009-01-03bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: