ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka budyniowe

Ciasteczka budyniowe

nazwa

Wykonanie

Zdarza się Wam, że macie ochotę na coś słodkiego do herbaty? Mnie tak. Dzisiaj proponuję chrupiące i delikatne ciasteczka budyniowe .
Składniki:
250 g masła
100 g cukru pudru
250 g mąki tortowej
80 g budyniu waniliowego
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). Zimne ciasto rozwałkowujemy i foremkami wycinamy różne wzory. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Źródło:http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/02/ciasteczka-budyniowe.html