Wykonanie
W sklepach
wędliny dobrej jakości nie znajdziemy, a tym bardziej dietetycznej. Odrobina chęci i możemy zrobić w domu. Pyszną dietetyczną pierś z
indyka, pozbawioną polepszaczy i sztucznych konserwantów. Pierś wyszła delikatna w smaku, dietetyczna o cudownym zapachu. Bez tłuszczu dla osób odchudzających się, dzieci. Idealna na śniadanie, na obiad, kolację. Będąc na diecie pierś była składnikiem wielu potraw .
Składniki80 dag piersi z
indyka2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
przyprawy do
indyka Kamis1 łyżeczka
majerankupieprz do smaku2 łyżeczki
żelatynyWykonaniePierś z
indyka dokładnie myjemy,osuszamy Tak przygotowaną pierś posypujemy z każdej strony
przyprawami i
czosnkiem. Doprawiamy je do smaku
pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Pierś wkładamy do
szynkowara ,posypujemy delikatnie
żelatyną i następnie zamykamy
szynkowar. Do garnka wlewamy
wodę na dno władamy ściereczkę, zagotowujemy. Wkładamy
szynkowar gotujemy pod przykryciem, kontrolując przy użyciu termometru. Wyjmujemy
szynkowar z garnka, studzimy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na noc. Rano wyjmujemy naszą pierś z
indyka.Smacznego:)