P rzed Wami kolejna propozycja na domową wędlinę kanapkową - tym razem prosta mielonka drobiowa gotowana na parze.Składniki:0,5 kg mięsa mielonego z indykatorebka żelatyny (na 2 litry wody)pół szklanki wody4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskępół łyżeczki soliłyżeczka pieprzułyżeczka majerankupół łyżeczki ostrej paprykiPrzygotowanie:Mięso połączyłam z czosnkiem i przyprawami.Wsypałam żelatynę, dolałam wodę i dokładnie wymieszałam.Z mięsa uformowałam 2 rolki (takiej wielkości, aby zmieściły się do garnka). Każdą z nich owinęłam ciasno i dokładnie folią spożywczą (4 razy) i folią aluminiową (2 razy).Gotowałam na parze przez 1 , 5 godziny, ostudziłam i wstawiłam do lodówki.