I kolejna propozycja dla osób liczących kalorie ale nie tylko. Sałatkę robi się całkiem szybko, jest bardzo lekka a zarazem sycąca.Czyli pozostajemy nadal w duchu wiosenno dietetycznym.Składnikikilka liści sałaty lodowejkilka pomidorków koktajlowych.15 dag piersi z indykapieprz Kamiskilka owoców physalismajeranek Kamisprzyprawa do indyka Kamissok z 1 cytrynyczosneksos słodko-kwaśnyWykonaniePierś z indykaDokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 godziny.Następnie grillujemy około 5 minut.SałatkaUmyte liście sałaty rwiemy na kawałki, pomidorki kroimy na pół.Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, physalis, pokrojoną grillowaną pierś całość polewamy sosem i już.