Wykonanie
Na jesienne chłody przy kominku polecam deser
czekoladowy,idealny na długie zimowe wieczoru przy kominku we dwoje.Z tej porcji składników możemy przygotować od 8 do 10 deserów lub jeden duży deser
czekoladowy.Deser wyszedł mega
czekoladowy, możemy go podać na każdą okazję.
składnikipierwsza masa czekoladowa-serowa250g kg
serka homogenizowano chudego50g
czekolada gorzka1/8 szkl
cukru pudru lub według uznania1/2 łyżka
żelatynydruga masa czekoladowa -jogurtowa150
jogurt naturalny gesty Bakoma30g opakowania
czekolady gorzkiej1 łyżeczki
kakaoszczypta
chilli Kamis1/8 szkl
cukru pudru według uznania1/2 łyżka
żelatynytrzecia masa czekoladowa50g
serka mascarponeczwarta masa czekoladowa-serowa250g kg
serka homogenizowanego1 deser
sojowy czekoladowy Alpro1/4 szkl
cukru pudru lub według uznania1 łyżka
żelatyny.wykonaniemasa
serowo-czekoladowa.
Żelatynę zalewamy zimną
wodą,by napęczniała,dodajemy gorącej
wody by się rozpuściła,. Do miski do rozpuszczana
czekolady,wkładamy 100g połamanej
czekolady,którą na parze rozpuszczamy..Do miski wkładamy
ser,
cukier,rozpuszczoną
czekoladę dokładnie mieszamy,dodajemy
żelatynę Do foremek wlewamy masę,wstawiamy do lodówkimasa
jogurtowo-czekoladowa
Żelatynę zalewamy zimną
wodą,by napęczniała,dodajemy gorącej
wody by się rozpuściła, Do miski do rozpuszczana
czekolady,wkładamy30g połamanej
czekolady,którą na parze rozpuszczamy..Do miski wkładamy
jogurt,deser
czekoladowy,
chilli,
cukier puder,
kakao ubijamy na najwyższych obrotach,dodajemy roztopioną
czekoladę,
żelatynę.Masę wylewamy na masę
serowo-
czekoladową.masa
czekolada.
Żelatynę zalewamy zimną
wodą,by napęczniała,dodajemy gorącej
wody by się rozpuściła,.Do miski wkładamy
ser,deser
czekoladowy,dodajemy
żelatynę mieszamy..masę wylewamy na
jogurtową-
czekoladową.masa
serowo-czekoladowa
Żelatynę zalewamy zimną
wodą,by napęczniała,dodajemy gorącej
wody by się rozpuściła.Do miski wkładamy
ser,
cukier,deserki
czekoladowe,mieszamy dodajemy
żelatynę..Masę wylewamy na masę
czekoladową.Robimy dekoracje z
czekolady podajemy z sosem
czekoladowym.