Wykonanie
Sezon letni żal byłoby nie wykorzystać warzyw które o tej
porze roku smakują wyśmienicie,są bardzo zdrowe i mają wiele witamin. Same warzywa na obiad trochę za mało dołożyłam
pierś z kurczaka wyszło pysznie zdrowo.
Składniki1
bakłażan1 zólta
cukinia1 duży
pomidor1biała
cebula1cebula czerwona1
papryka5 ząbki
czosnkuolej rzepakowysól,
pieprz do smakuświeża
bazylia,
tymianek.
Wykonanie
Pierś z kurczaka dokładnie myję, osuszam następnie kroję na kawałki 2cmx 2cm,Pierś przekładam do miseczki doprawiam
solą i
pieprzem,posypuje drobno siekanym
czosnkiem i
tymiankiem.dodaję dwie łyżki
oleju rzepakowego dokładnie mieszkam i odstawiam w chłodne miejsce.Wszystkie warzywa dokładnie myjemy,kroimy w różne kształty w paski,plastry.
Bakłażana kroje w plastry posypuje
solą i odstawiam na pół godziny,by pozbyć się goryczki. Po tym czasie odciskam sok.Na formę do zapiekania wylewam 2-3 łyżki
oleju rzepakowego następnie posypuje drobno siekanym
czosnkiem,następnie układam warzywa,
pierś z kurczaka.Posypuje świeżo siekanym
czosnkiem ,
solą i
pieprzem,drobno siekaną
bazylią i
tymiankiem i
olejem rzepakowym Wstawiam do nagrzanego piekarnika 180stopni na 30-40 minut