Wykonanie
Konkurs na „Naturalny przepis kulinarny”piątek, 30 Listopad 2012, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Nawiązując do kampanii Tetra Pak mam dla Was bezmięsne danie idealne na ciepłą kolację w chłodny, jesienny wieczór. Przygotowując je, skorzystałam z
przecieru pomidorowego oraz krojonych
pomidorów dostępnych w wygodnych kartonikach.Zapraszam do wypróbowania przepisu i do zapoznania się ze szczegółami kampanii Karton zamiast konserwantów na stronie www.zamiastkonserwantow.tetrapak.pl
RatatouilleSkładniki:2
cukiniekarton krojonych
pomidorów2-3
papryki w różnych kolorach3-4 łyżki
przecieru pomidorowego w kartonie3
cebulepokrojony ząbek
czosnkuzioła prowansalskie lub
bazyliiszczypta
tymiankusól,
pieprzCebule drobno siekamy.
Cukinie kroimy w kostkę.
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. W głębokiej patelni lub woku rozgrzewamy 2-3 łyżki
oliwy i szklimy na niej
cebulę. Następnie dodajemy
paprykę,
pomidory i
czosnek. Wsypujemy
tymianek i
zioła prowansalskie. Doprawiamy świeżo mielonym
pieprzem i
solą. Dusimy pod przykryciem, aż
papryka zmięknie. Na koniec dodajemy
przecier pomidorowy i
cukinię i dusimy aż zmięknie. Jeśli to konieczne, doprawiamy do smaku.
Zapraszam Was również do udziału w konkursie, który trwa do 8 grudnia 2012 roku. Zadanie konkursowe polega na przysłaniu jednego przepisu swojego autorstwa z wykorzystaniem co najmniej jednego produktu dostępnego w opakowaniu Tetra Pak. Forma przepisu jest dowolna (opis, fotorelacja, film, itd.) na adres
[email protected], w treści e-mila wpisując nazwę mojego bloga czyli Rogalik . Nagrodami są pojemniki na
pomidora marki MSC International oraz zestawy produktów spożywczych w opakowaniach Tetra Pak.Tutaj możecie zapoznać się z regulaminem konkursu .