Wykonanie
14 listopada 2014Składniki na 2-4 porcję:4
jajka1/2 szklanki
mleka1/2 laski
kiełbasy chorizo1
cebula2 łyżki
masłasól,
pieprzświeży lub suszony
szczypiorek do posypania
Przygotowanie:Chorizo pokroić w plasterki,
cebulę w kostkę.Na patelni rozgrzać
masło , przełożyć składniki , smażyć chwilkę.W
między czasie
jajka rozbełtać z
mlekiem solą i
pieprzem-wlać na patelnię.Smażyć jajecznicę do ścięcia się
jajek co jakiś czas mieszając.Gotową podzielić na porcję , posypać
szczypiorkiem.Podawać ze świeżym
pieczywem.SmacznegoPost navigation←
Steki wołowe robiłam pierwszy raz ,było to dla mnie wyzwanie by wyszły miękkie i soczyste. Dzięki smażeniu na dobrze rozgrzanej patelni wszystkie
soki zostały zamknięte w środku i wypłynęły podczas krojenia
mięsa.Prosta w przygotowaniu ,efektowna
sałatka z delikatnym chińskim
makaronem. →