ßßß Cookit - przepis na Jajecznica z chorizo

Jajecznica z chorizo

nazwa

Wykonanie

14 listopada 2014
Składniki na 2-4 porcję:
4 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 laski kiełbasy chorizo
1 cebula
2 łyżki masła
sól,pieprz
świeży lub suszony szczypiorek do posypania
Przygotowanie:
Chorizo pokroić w plasterki, cebulę w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , przełożyć składniki , smażyć chwilkę.
W między czasie jajka rozbełtać z mlekiem solą i pieprzem-wlać na patelnię.
Smażyć jajecznicę do ścięcia się jajek co jakiś czas mieszając.
Gotową podzielić na porcję , posypać szczypiorkiem.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Smacznego
Post navigation
Steki wołowe robiłam pierwszy raz ,było to dla mnie wyzwanie by wyszły miękkie i soczyste. Dzięki smażeniu na dobrze rozgrzanej patelni wszystkie soki zostały zamknięte w środku i wypłynęły podczas krojenia mięsa.
Prosta w przygotowaniu ,efektowna sałatka z delikatnym chińskim makaronem. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/syta-jajecznica-o-lekko-pikantnym-smaku-i-pomaranczowym-kolorze-ktory-zawdziecza-kielbasie-chorizo