Wykonanie
W dzisiejszej
sałatce oprócz
selera,
ananasa i
wędliny, znajduje się
czerwona papryka oraz
ogórek i
żółty ser a całości smaku dopełnia dobrej jakości
majonez. Taka
sałatka to znakomita propozycja na śniadanie, do pracy czy na kolację, bardzo często podaję ją na domowych imprezach.
składniki na 5 porcji250 g
selera konserwowego5 plastrów
ananasa z puszki1
czerwona papryka1 duży
ogórek20 dag startego
żółtego sera30 dag
wędliny drobiowej200 g
majonezuczarny pieprzsólprzepis
Wędlinę drobiową,
czerwoną paprykę oraz obranego ze skórki
ogórka kroimy w kostkę a
ananasa na mniejsze kawałki.Do miski przekładamy pokrojone składniki sałatki:
wędlinę,
czerwoną paprykę,
ogórka i plastry
ananasa, dodajemy odsączony z zalewy
seler, tarty
żółty ser oraz
majonez, całość doprawiamy szczyptą
soli,
czarnym pieprzem i starannie ze sobą łączymy.Gotową
sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.