Uwielbiam śniadania z jajkami w roli głównej. Omlet to szybki, tani i bardzo smaczny sposób na dobry początek dnia. Omlet ze szpinakiem nie tylko wygląda bajecznie, ale także świetnie smakuje. Pamiętajcie, że warto doprawić go solidnie pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wnętrze możecie wypełnić ulubionymi dodatkami. U mnie tym razem lekko i warzywnie - pomidorki w asyście papryki i szczypiorku. Pysznie!Składniki:Omlet:2 duże jajka1 łyżka mleka 0,5%1 łyżeczka oleju50 g szpinaku (baby)sól (do smaku)czarny pieprz (do smaku)1/4 łyżeczki granulowanego czosnkuDodatkowo:6 pomidorków koktajlowych1/2 czerwonej papryki1 łyżka posiekanego szczypiorkuJajka rozkłócić w misce z przyprawami i mlekiem. Na patelni podgrzać olej, dodać szpinak i smażyć chwilę. Wlać jajka, patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się spodu. Omlet można obrócić i podsmażyć z drugiej strony. Przełożyć na wygrzany talerz, napełnić pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, papryką, posypać szczypiorkiem i zwinąć na pół. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!