Wykonanie
Kolejny mus do
jajek na wielkanocnym
stole, a pozostała częsć wykorzystana jako pasta do
chleba.
Awokado szybko ciemnieje, dlatego mus trzeba przygotować niedługo przed spożyciem, podobnie
jajka faszerować tuż przed podaniem. Znalezione na blogu
Polki .Składniki:4 ugotowane na twardo
jajkamiąższ z 1 dojrzałego
awokado100g
sera Pecorino,
parmezanu,
cheddar lub dowolnego
żółtego sera (użyłam swieżego
parmezanu)1 łyżka miękkiego
masła2 łyżki
majonezu3 łyżki drobno posiekanych
orzechów włoskichgarść
rukolipieprzsólsok z cytrynyWykonanie:
Jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć
żółtka.
Ser zetrzeć na tarce do jarzyn (duże oczka).Miąższ z
awokado zmiksować za pomocą blendera z
żółtkami jajek,
majonezem,
masłem,
serem,
orzechami,
rukolą,
przyprawami i
zieleniną.Pastą napełniamy połówki
jajek (sporo zostanie jako pasta do
chleba).
Jajka na Wielkanoc