ßßß
Print RecipeDanie Dania główneKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania8 porcjji 30 minutCzas gotowania2 godzinyPorcje Czas przygotowania8 porcjji 30 minutCzas gotowania2 godziny
Hot dogi w mundurkachPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania8 porcjji 30 minutCzas gotowania2 godzinyPorcje Czas przygotowania8 porcjji 30 minutCzas gotowania2 godzinySkładnikiHot Dogi4 szt. ziemniaka(do pieczenia)2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka soli(gruboziarnistej)2 łyżki syropu klonowego(lub miodu)1 łyżka octu balsamicznego2 łyżeczki francuskiej musztardy(ziarnistej)1 łyżka ketchupu8 szt. kiełbasek8 liści sałaty do podaniaSos musztardowo - majonezowy4 łyżki majonezu4 łyżki gęstego jogurtu(np. greckiego)2 łyżeczki francuskiej musztardy(ziarnistej)3 łyżki szczypiorku(posiekanego)Porcje: porcjjiSposób przygotowaniaPiekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki umyć, przekroić na pół i natrzeć oliwą oraz solą. Piec w piekarniku około 60 - 90 minut (wszystko zależy od ziemniaka i piekarnika) aż będą miękkie. W trakcie pieczenia przewracać kilka razy ziemniaki na drugą stronę.Kiełbaski delikatnie naciąć. Musztardę, syrop klonowy (lub miód), musztardę, ocet oraz ketchup wymieszać w misce.Kiełbaski posmarować sosem i piec po 10 minut z każdej strony. (można upiec pod koniec pieczenia ziemniaków razem z ziemniakami).Sos musztardowo - majonezowyWszystkie składniki na sos wymieszać w misce.Upieczone ziemniaki nakroić w środku. W nacięcie nałożyć trochę sosu i wsadzić kiełbaskę tak by powstał Hot Dog. Podawać np. na liściu sałaty.Share this Recipe