Wykonanie

Lubicie korzenne i kruche ciasteczka? Jeśli tak to na pewno rozkochacie się w kremie speculoos. Jest to krem przygotowany ze zmielonych
herbatników z dodatkiem
śmietanki,
białej czekolady i przypraw korzennych. Jeśli się powstrzymacie i nie zjecie wszystkiego na raz od razu ze słoiczka to napiszę że krem można wykorzystać jako dodatek do rożnych słodkości np. makowca, sernika, można nadziać nim kruche babeczki, do placków,
ciasteczek itp. Możliwości jest wiele ale w moim przypadku zawsze kończy się wyjadaniem :DSkładniki:180 g korzennych
herbatników speculoos70 g
białej czekolady150 ml kremówki1 łyżeczka
mąki kukurydzianej1/2 łyżeczki
cynamonu1/4 łyżeczki
kardamonu1 łyżka
miodu1 łyżka
cukru pudru2 łyżki
oleju kokosowego, kukurydzianego albo zwykły
Ciastka zmiel na proszek. Do garnuszka wlej
śmietanę, dodaj połamaną
czekoladę i włóż pozostałe składniki. Cały czas mieszając podgrzewaj aż
czekolada się rozpuści. Do pokruszonych
ciastek wlej
śmietankową mieszankę i porządnie wymieszaj. Przełóż do słoiczka i możesz zacząć łasuchowanie :D

źródło