Wykonanie
Składniki: ( na 20sztuk )300g
mąki pszennej,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,180ml
oleju,250g
cukru,4
jajka,2 łyżeczki
przyprawy do piernika,4 łyżki
mleka,1 duża
marchew ( po obraniu ok.195g ),150g
serka kanapkowego naturalnego,50g miękkiego
masła,50g
cukru pudru.Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z
cukrem,
proszkiem do pieczenia i
przyprawą do piernika.
Jajko roztrzepać widelcem z
mlekiem i
olejem. Suche składniki połączyć z mokrymi i mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Dodać
marchew startą na drobnych oczkach, wymieszać. Ciasto nałożyć do papilotek i piec 25minut w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z
cukrem pudrem. Następnie dodać
serek kanapkowy i zmiksować. Gotowym kremem dekorować babeczki.
Smacznego!!!