ßßß
Składniki:Ciasto:1 jajko12 dag zimnego masła1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru pudruMasa serowa:80 dag sera na sernik5 jajek1 szklanka cukru1 budyń waniliowy120 ml oleju250 ml mlekaCiasto:Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło pokrojone w kostkę i wszystko siekamy nożem. Wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto owinięte w folię aluminiową wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto przekładamy na blaszkę oprószoną mąką i pieczemy 15 minut w temperaturze 220 stopni.Masa serowa:4 białka ubijamy na sztywną pianę. Do 4 żółtek wbijamy pozostałe jajko i ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Miksując dodajemy stopniowo: ser, mleko, budyń i olej. Pianę delikatnie mieszamy z masą serową. Wykładamy na spód ciasta. Pieczemy 60-70 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Smacznego!