Wykonanie
Ciasto z
seremSkładniki:ciastopół kostki
masła2
jajka3/4 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru2 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczeniaser500 g
serabudyń waniliowy3
jajka2 łyżki
masła1/4 szklanki
cukrupolewa2 łyżki
kakao4 łyżki
masła2 łyżki
mlekaWykonanie
Masło roztopić i przestudzić. Wszystkie składniki razem wymieszać, następnie ubić pianę z
białek i delikatnie domieszać z
ciastem. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 22 cm (u mnie niestety 26 cm dlatego wyszedł niski).
Ser zmiksować na gładka masę z resztą składników. Wylać na ciemne ciasto. Piec ok 30 min w temperaturze 175 stopni. Gdy ciasto się upiecze i ostygnie z
kakao mała i
mleka zrobić polewę podgrzewając wszystko na małym ogniu.