ßßß


SKŁADNIKI2 oprawione pstrągi1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu.1 łyżka przyprawy do rybsok z cytryny2 cebule1-2 łyżki oliwybazylia do oprószenia1/2 cukiniiWYKONANIEU mnie pstrąg kupiony w Lidlu, patroszony. Wystarczy wypłukać. Cebule obieramy i kroimy w piórka.Do oliwy dodajemy bazylię sól , pieprz, przyprawę - mieszamy. Marynatą nacieramy rybę, do środka wkładamy skrojoną cebulę. Na wierzch zostawiamy kilka plastrów.
Wyciskamy na pstrąga sok z cytryny i pozostawiamy przynajmniej na 2 godziny.Grill elektryczny nastawiamy na pozycję 4. Układamy rybę i zaczynamy grillować.Obok ryby układamy plastry cukinii. Grillujemy po ok. 10 min. jedną i drugą stronę.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.