ßßß Cookit - przepis na Pstrąg łososiowy z kuskusem i cebulką

Pstrąg łososiowy z kuskusem i cebulką

nazwa

Wykonanie

Do tej pory nie używałam kaszki kuskus. Jak się okazuje, jest idealna d o przyrządz e ni a szybkiego obiadu. Wystarczy tylko 5 minut do jej przygotowania, więc jest i dealna dla zabieganych. Jest smaczna i b ardzo dobrze komponuje się ze smażoną cebulką.
300 g filetu z pstrąga łososiowego
3 łyżki przyprawy do ryb
120 g kaszy kuskus (u mnie Kupiec)
1 cebula
oliwa
pieprz
sól
Na patelni podsmażyć na oliwie posiekaną cebulkę, posolić, n astępnie zdjąć ją z pat elni . Filet z pstrąga posypać przyprawą do ryb oraz pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju: 15 minut na stronie ze skórą, 5 minut z drugiej strony.
W międzyczasie kaszkę kuskus wsypać do miseczki i zalać wrzącą osoloną wodą (lub bulionem) na 0,5 cm powyżej poziomu kaszy. Po 5 minutach dodać cebulkę z odrobiną oliwy i wymieszać.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/03/pstrag-ososiowy-z-kuskusem-i-cebulka.html