Do tej pory nie używałam kaszki kuskus. Jak się okazuje, jest idealna d o przyrządz e ni a szybkiego obiadu. Wystarczy tylko 5 minut do jej przygotowania, więc jest i dealna dla zabieganych. Jest smaczna i b ardzo dobrze komponuje się ze smażoną cebulką.300 g filetu z pstrąga łososiowego3 łyżki przyprawy do ryb120 g kaszy kuskus (u mnie Kupiec)1 cebulaoliwapieprzsólNa patelni podsmażyć na oliwie posiekaną cebulkę, posolić, n astępnie zdjąć ją z pat elni . Filet z pstrąga posypać przyprawą do ryb oraz pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju: 15 minut na stronie ze skórą, 5 minut z drugiej strony.W międzyczasie kaszkę kuskus wsypać do miseczki i zalać wrzącą osoloną wodą (lub bulionem) na 0,5 cm powyżej poziomu kaszy. Po 5 minutach dodać cebulkę z odrobiną oliwy i wymieszać.